23948sdkhjf

ABB ingår samarbete för att utvinna litium

Bolagen har tecknat en avsiktsförklaring.

Vulcan Energy satsar på att utvinna litium från nyupptäckta källor i Rhendalen i Södra Tyskland, i vad som en beskrivs som en klimatneutral process. Planen är att extrahera litium från geotermisk brunn, underjordiska källor, med hjälp av specialanpassad teknik.

 Nu står det klart att ABB följer med på resan för att bistå med teknisk expertis. Enligt ett pressmeddelande ska företaget  "gemensamt etablera planer för design, ingenjörskonst, utförande och drift av strategiskt viktiga reserver av litium i Europa".

Vulcan Energys målsättning med projektet "Zero carbon lithium" är att erbjuda en regional försörjning av koldioxidneutral litium.

– ABB:s MoU (avsiktsförklaring reds anm.) med Vulcan Energy Resources exemplifierar vårt gemensamma åtagande att driva innovation och tillväxt inom batteritillverkningslandskapet. De åtgärder vi vidtar idag syftar till att säkerställa en stabil och säker energiförsörjning fram till 2030-talet, säger Michael Marti, Global Business Line Manager, Tillväxtindustrier på ABB Process Industries, i ett pressmeddelande.

Kortsiktigt sett ska samarbetet "möjliggöra förtydligande av designprinciper, standarder och gränssnitt, liksom tidig design och optimering inom elektrifiering och automation för process och kraft." Långsiktigt vill företaget bortom projektet "sträcka sig till operativt stöd och kontinuerliga prestandaförbättringsinitiativ under anläggningens livscykel".

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14