23948sdkhjf

Phoenix Contact AB och Festo gör gemensam satsning

Festo och Phoenix Contact inleder ett strategiskt parnerskap.

Festo, tillverkare av pneumatisk och elektrisk automationsteknologi, kommer att använda det öppna ecosystemet PLCnext från Phoenix Contact i sina framtidia intelligenta enheter. Den nya produktgenerationen förväntas lanseras i slutet av 2024. 

I ett pressmeddelande skriver Festo att integrationen av PLCnext Technology kommer att öppna upp ett brett spektrum av möjligheter för Festo och dess kunder:

1. Öppenhet och flexibilitet: PLCnext Technology bygger på en öppen arkitektur som gör det möjligt att utveckla individuella lösningar och integrera befintliga system sömlöst. Festo kan därför erbjuda skräddarsydda automationslösningar för specifika kundkrav.

2. Utnyttjande av synergier: Kombinationen av know-how från de två företagen möjliggör ett lönsamt samarbete för att på bästa sätt kunna lösa framtida tekniska utmaningar – till exempel inom cybersäkerhetsområdet.

3. Innovation och framtida lönsamhet: Kombinationen av Festos expertis inom automation och PLCnext Technology utlovar innovativa lösningar för Industri 4.0. Genom att arbeta tillsammans och samla resurser kan utmaningarna med digital transformation bemästras tillsammans.

Det gemensamma målet för Festo och Phoenix Contact är att genom öppna automationslösningar uppfylla de krav som uppstår i samband med integreringen av IT och OT (Information Technology and Operations Technology) inom industrin.

Samarbetet mellan Festo och Phoenix Contact är ett viktigt steg för automationsindustrins framtid. Nytt, öppet tänkande och sammanförande av branschexpertis skapar förutsättningar för innovativa lösningar och driver en hållbar värld framåt, skriver aktörerna i ett gemensamt pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.721