23948sdkhjf

Storsatsning ska stoppa ekobrott till följd av industriomställningar

Polisen i Region Nord får 50 miljoner kronor för att förhindra ekobrott i samband med industrisatsningarna i norr.

Stora investeringar och stort behov av arbetskraft riskerar dra åt sig bedragare och organiserad kriminalitet. Därför gör polisregion Nord en stor satsning på att förhindra att kriminella nätverk ska se etableringarna av nya industrier och tillväxten som en inkomstkälla.

Det handlar om en treårig satsning där 23 miljoner kronor kommer från Polisen och 27 miljoner kronor kronor från Europeiska socialfonden.

– De brottsfenomen som vi förväntar oss kommer att öka med anledning av samhällsomvandlingen och de kommer inte att vara synliga på samma sätt som annan brottslighet. Ska vi kunna upptäcka och påverka den måste polisen och samhället delvis utveckla nya förmågor. Den här satsningen möjliggör att vi gör det snabbare, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas till kompetensutvecklingen av cirka 400 personer inom polisregionen och andra myndigheter.

– Samhällsomvandlingen innebär stora möjligheter. Men vi ser är att vi måste kompetensutveckla vår personal för att möta utmaningarna som följer, kommenterar Frida Kröger Nygren, ordförande för myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet och chef för underrättelseenheten i polisregion Nord.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078