23948sdkhjf

De ska bli globalt nav för halvledarindustrin

Malaysia ska utbilda 60 000 ingenjörer inom halvledarindustrin för att landet ska kunna bli ett globalt nav inom chip, enligt ett uttalande från landets premiärminister Anwar Ibrahim. Det rapporterar Nikkei Asia.

Utbildningen ska vara en del av en helt ny nationell halvledarstrategi som syftar till att Malaysia ska kunna attrahera investeringar på 500 miljarder ringgit. Staten avser att satsa minst 25 miljarder ringgit, drygt 56 miljarder svenska kronor, under de kommande 5-10 åren.

Förhoppningen är att en storsatsning på utbildning ska hjälpa till att landet ska kunna attrahera investeringar från globala halvledarbolag.

– Vår vision är att skapa ett ekosystem som drivs av dynamiska malaysiska företag och talanger i världsklass - samtidigt som vi samarbetar med globala företag - för att konkurrera regionalt och globalt baserat på innovation och kreativitet. Idag erbjuder vår nation den mest neutrala och alliansfria platsen för halvledarproduktion för att hjälpa till att bygga en säkrare och mer motståndskraftig global leveranskedja för halvledare, sade Anwar Ibrahim.

Aktörer som Intel och Infineon har de senaste åren satsat miljardbelopp på anläggningar i Malaysia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156