23948sdkhjf

AI-experter från hela världen samlas i Malmö

Mellan 10-14 juni samlas forskare, industriexperter och andra sakkunniga i Malmö för samtala kring hur samarbete mellan AI och människa kan skapa intelligenta system – intelligenta system där människan står i fokus.

– Det handlar inte om hur AI ska ersätta oss människor, det är ju en rädsla som finns bland många i samhället, utan om hur vi ska skapa intelligenta system som främjar mänskliga styrkor, kompenserar för eventuella svagheter och tar hänsyn till sociala, etiska och juridiska utmaningar, säger Fabian Lorig som är arrangör av konferensen och forskare vid Malmö universitet.

Hybrid Human-Artificial Intelligence anordnas av Malmö universitet i samarbete med Umeå universitet. Forskare kommer från hela världen för att delta.

– Det som är spännande med denna träff är att det är ett så högaktuellt ämne där vi tar upp det senaste inom denna typ av AI-forskning, säger Jason Tucker, även han arrangör och forskare vid Malmö universitet.

Tanken är att dagarna ska ha ett interaktivt upplägg där AI-experterna tillsammans diskuterar olika utmaningar. Det kommer även vara gästföreläsningar och presentationer av forskningsprojekt och resultat.

Läs mer om: AI
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125