23948sdkhjf

Han blir ny vd för Filterteknik

Det är Håkan Edgren som ska axla rollen som vd för Filterteknik.

Håkan Edgren tar över efter Per-Arne Forsman som går in som styrelseordförande i Filterteknik Sverige. Han tar också sig an nya uppdrag inom Filtertekniks ägarföretag Indutrade.

Den nye vd:n har arbetat på företaget i 18 år. Han har haft roller som bland annat säljare, försäljningschef och senast som affärsutvecklare. Hans gedigna kunskap och erfarenhet gör honom lämpad för rollen som vd.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva bolaget framåt och bygga vidare på vår starka grund. Med vårt breda produktutbud, djupa kunskap och omfattande tjänster har vi de bästa förutsättningarna för att växa och skapa en trygg och enkel vardag för våra kunder, säger Håkan Edgren och tillägger:

Vi märker ett växande intresse och en ökad förståelse för hur rätt filtrering kan minska CO2-avtrycket och förbättra den totala ägandekostnaden (TCO). Detta arbete kommer vi att fortsätta jobba hårt med. Vi vill att våra kunder ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och det gör vi på bästa sätt genom att vara deras bästa leverantör, oavsett produkt.

Per-Arne Forsman ska tillträda rollen som Business Segment Leader för Indutrades segment Filters & Hydraulics som idag består av 12 bolag, inom divisionen Industrial & Engineering. I ett pressmeddelande säger han:

– Det känns väldigt bra att lämna över vd-rollen till Håkan. Jag och de övriga i styrelsen har ett stort förtroende för att han är rätt person att leda bolaget framåt, mot de mål och efter den strategi vi har satt. Håkan besitter en stor erfarenhet från branschen och inom bolaget, och har rätt ledarskap för att skapa växt hos Filterteknik Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094