23948sdkhjf

Torsboda Industrial Park slåss om miljardetablering

Kaunas Metal ska etablera sig i norra Sverige. En av två platser som de är intresserade av är Torsboda Industrial Park.

– Vi är stolta att vara med i matchen och vi har goda möjligheter att få etableringen hit till oss, säger Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande Timrå och ordförande Torsboda Industrial Park. Han tillägger:

– Att företaget ska använda återvunnet stål och göra tillverkningsprocessen för armeringsjärn mer hållbar gör att de är ett företag vi gärna ser tar plats på vårt område.

I Kaunas Metals nya anläggning ska nämligen återvunnet stål bli armeringsjärn. Nyligen skrev Kaunas Metal och Torsboda Industrial Park ett letter of intent. Det innebär ett steg närmare etablering. Kaunas Metal har även skrivit ett letter of intent med ett företag i Umeå. Avtalet innebär att det är dags för en förhandling. Dock finns det ingen garanti för ett framtida avtal. En potentiell etablering innebär cirka 200 till 300 industrijobb.

– Vi ska titta vidare på Torsboda och Umeå, vilka båda ser ut att vara mycket bra alternativ för oss. Innan årsskiftet räknar vi med att ha bestämt oss, säger Robertas Buckus, vd för Kaunas Metal.

Kaunas Metal har idag bara produktion i Litauen, sitt ursprungsland. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062