23948sdkhjf

Monteringspriset till Troels Nielsen

Svenska Monteringspriset 2008 har tilldelats Troels Nielsen, vd för GGP Sweden AB i Tranås. Priset delades ut i samband med årets Monteringskonferens som arrangeras av Svenskt Monteringsforum.

Svenska Monteringspriset delades i år ut för åttonde gången. Priset tilldelas en person eller grupp av personer som utvecklat organisation, produkt, system, teknik, metod, verktyg eller någon annan form av hjälpmedel, som utgör ett föredöme och bidrar till utvecklingen inom monteringsområdet. I GGP Swedens fabrik i Tranås tillverkas åkgräsklippare, bland annat med varumärket Stiga. Under Troels Nielsens ledning har fabriken fokuserats på montering och man har installerat en monteringslinje. Troels Nielsen, vd på GGP Sweden är den drivande kraften på fabriken i Tranås. Han fick år 2003 fria händer att förändra produktionen. Med sitt förflutna på Volvo har han valt att införa delar av fordonsindustrins sätt att arbeta på. Förändringen har ökat konkurrenskraften samt möjligheterna att utvecklas och skapa jobb i Sverige. 

Förändringsprocessen har även resulterat i att produktiviteten har ökat mer än det dubbla, leveranstiderna är nästintill hundra procent och reklamationerna har mer än halverats. Så för några veckor sedan var det premiär för två nya monteringslinjer och en ny målerifabrik i Tranås.

 För detta arbete har nu Troels Nielsen och hans medarbetare på GGP tagit emot Svenska Monteringspriset med juryns motivering: 

"Troels Nielsen har skapat en vision och därefter genom målmedvetet och systematiskt arbete lyft GGP:s produktion i Tranås till världsklass. Han har infört känd teknik och kända principer, vilket kan tyckas enkelt. Erfarenhet visar dock att detta kräver engagemang, kunskap och ödmjukhet för att lyckas. Genom att använda de bästa principerna från olika företag har han skapat en monteringsverkstad där fortsatt förbättring är en självklarhet. Troels Nielsens arbete är ett föredöme för svensk industri." – Det känns oerhört roligt att få ett bevis på att det lönar sig att arbeta systematiskt med gammal klassisk svensk produktionsteknik, säger Troels Nielsen.

 De senaste modellerna som nu produceras på fabriken är åkgräsklipparen Stiga Titan för proffs och Stiga Primo, en liten behändig åkgräsklippare för den mindre tomten. 
Fabriken har en kapacitet att producera minst 50 000 åkgräsklippare per år GGP/Stiga 
Stiga ingår i GGP, Global Garden Products, som är en av Europas största tillverkare av trädgårdsprodukter. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför trädgårdsmaskiner och grönytemaskiner för både konsumenter och yrkesanvändare. Marketing & Sales Division Stiga Sverige har sitt huvudkontor i Tranås. Stiga Sverige marknadsför trädgårdsmaskiner/produkter som gräsklippare och åkgräsklippare, trimmers, häcksaxar, kompostkvarnar, jordfräsar och sågar. Koncernen omsätter totalt cirka 550 miljone euro och har ca 1300 anställda. Koncernen har tillverkande fabriker i Sverige, Italien och Slovakien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126