23948sdkhjf

Karlstadföretaget Ninetech AB får ny ledning

Ninetech AB får en ny och yngre ledning när Ulf Sandlund efterträder Mats Bengtsson som vd.

 UIf Sandlund som lämnar sin befattning som chef den svenska verksamheten inom TietoEnator Forest.



- Den bästa tänkbara lösningen som tryggar att Ninetech kan förbli ett fristående bolag med bas i Karlstad, säger Mats Bengtsson som är en av grundarna till företaget och nuvarande vd.

 Ninetech AB startades 1993 och i dag är fem av de åtta grundarna kvar och aktiva i ledningsgruppen för företaget. Alla har passerat 60 år varför det förts diskussioner om bolagets framtid under det senaste året.
Alternativen har varit fortsatt drift enligt nuvarande koncept, försäljning till industriell köpare, engagera en helt ny ledning för bolaget internt eller att rekrytera en extern vd.
 - Valet föll på det sistnämnda baserat på att bolaget är i gott skick idag och därmed bör utgöra en bra start för en ny vd, säger Mats Bengtsson. Lösningen är den absolut bästa för alla parter med intressen i företaget - ägare, kunder och anställda.

 - Lönsamheten har varit hälsosam sedan 2003 och tillväxten har varit mycket god inom samtliga områden, säger Ulf Sandlund. Enbart under förra året hade bolaget en tillväxt på 18 procent. Ninetech har under denna period även utvecklat ett mycket nära samar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343