23948sdkhjf

Paket för fabrikslayout

Nu lanserar Autodesk ett programpaket kallat Factory Design Suite 2011 som är en 2D- och 3D-lösning för visuell planering av produktionslinjer och tillverkningsmiljöer.
Paketet kombinerar Autocad Architecture, Inventor, Vault och Navisworks med funktionalitet specifik för arbete med fabrikslayout. Med detta går att visualisera och testa nya lösningar i en fabriksmiljö, inklusive kollisioner och andra utrymmes- och flödesproblem.
Autocad används sedan länge som enda layoutprogram av många. Nu är tanken att man ska kunna omvandla sin tvådimensionella fabrikslayout till tredimensionell modell med Inventor. Paketet kostar något mera än en Inventor-licens.
Paketet har verktyg för att skapa precisa fabriksmodeller, 3D-visualiseringar och virtuella vandringar. I ett bibliotek kan man hämta parametriska modeller av robotar, maskiner och annan produktionsutrustning. När respektive modell förs in i layoutmodellen antar den skalenlig storlek och fäster på angiven plats.
Autodesk Factory Design Suite kan också läsa laserskannad data som kommer in i format som Faro, Z+F, Leica och Riegel.
En fabrikslayout kan lätt bli väldigt stor, därför minimerar programmet storleken på ingående filer oavsett i vilket cad-system den är tillkommen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063