23948sdkhjf

Svarvceller till Witte Industrier

Familjägda Witte Industrier AB i Lidköping grundades 1960. Sedan år 2000 har företaget investerat kraftigt i automatiserade produktionsceller för att kunna konkurrera med lågkostnadsländer. De 50-talet anställda arbetar tre- och fyrskift vilket är nödvändigt för att utnyttja investeringarna så mycket som möjligt.
Witte bearbetar de flesta material och de färdigbearbetade detaljerna kan variera från några gram upp till fyra ton. Bland de större kunderna märks SKF, Esab, Volvo Penta, ABB Robotics och Tema Ingenjörsfirma.
Nyligen installerades två automatiska svarvceller, vardera bestående av två Hwacheon vertikalsvarvar, VT-550R MC och VT-550L. Varje cell innehåller också en ABB-robot som betjänar svarvarna genom automatiska sidodörrar samt en DEA mätmaskin från Hexagon med automatisk feedback för verktygskompensering.
Under andra halvan av 2011 kommer en ny svarvcell för större komponenter att installeras. Denna blir Wittes sjunde robotcell och kommer att innehålla två Hwacheon vertikalsvarvar VT-950MC, en ABB-robot och en mätmaskin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063