23948sdkhjf

Solid Works fortsätter gå på moln

Det blev deltagarrekord igen på årets användar- och partnerkonferens Solid Works World som i år hölls i San Antonio, Texas.
Cirka 5 000 personer deltog på det som med all sannolikhet är världens största cad-sammankomst för att få en förhandstitt på Solid Works 2012. Programversionen kommer att lanseras efter sommaren.
I det här läget, ett drygt halvår innan lanseringen av årets version, är det av naturliga skäl bara en liten tjuvtitt man bjuds på, dels för att mycket utvecklingsarbete ännu inte är klart och dels förstås för att man inte vill bjuda konkurrenter på mer information än nödvändigt.
Under en rad år har ett visst fokus i utvecklingsarbetet legat på plåtkonstruktion och hur den kan göras enklare och snabbare. Inte så konstigt kanske eftersom det är ett stort användningsområde för Solid Works. Även i årets version kommer man att presentera en mängd effektivitetshöjande förbättringar. Plåtutbredning är en sådan där man utlovar stora tidsbesparingsmöjligheter.

Första molnprogrammet snart klart
I övrigt fortsätter Solid Works marschen mot molnbaserade program, och det första kommer att kunna presenteras redan om någon månad. Det har döpts till n!Fuze och är ett verktyg för samarbete med partners och underleverantörer som vänder sig till mindre företag som saknar en egen IT-infrastruktur.
Ikonen för programmet ligger i det vanliga Solid Works-fönstret. Vill man exempelvis anlita en elkonstruktör för att komplettera sin mekanikkonstruktion med el och elektronik laddar man upp sin 3D-modell till molnet och ger den man själv väljer access till den. Elkonstruktören laddar inte hem 3D-modellen utan arbetar på den när den ligger kvar i molnet.
n!Fuze är också en lagringsplats för det egna produktionsdatat, vilket eliminerar behovet av egen lagringsserver.
För att få utnyttja molnprogram betalar man en prenumerationskostnad, antingen kvartalsvis eller årsvis. Enligt Dassault Systèms Solid Works är det framtidens arbetsmodell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062