23948sdkhjf

Automatisk bockning av smått

På Euroblech 2010, presenterade Trumpf en ny familj inom automatiserad bockning - Trubend Cell och den senaste familjemedlemmen Trubend Cell 7000 – världens snabbaste system för automatiserad bockning av små detaljer.
Med en genomsnittlig cykelhastighet av bara fyra sekunder per bockning, levererar Trubend Cell 7000, ett flöde av detaljer, dubbelt så snabbt som vid konventionell bockning.
Komponenterna som tillsammans bygger upp bockcellen är även de som förklarar dess hastighet: en Trubend 7036 Cell Edition, som är optimerad för automatiserad användning, Bendmaster bockrobot, Loadmasterbend laddningsenhet, ett palletsystem och transportband – allt inneslutet i en cell på 21 kvadratmeter golvyta.
Trubend 7036 Cell Edition har en presskraft på 36 ton och använder en elektrisk torque motor för att accelerera pressbalken.
Ett ”flygande” bakre anslag tillsammans hjälper till att snabbt få bitarna i position genom att använda intelligenta sensorer. Pressbalken kan delas upp i två 510 mm sektioner och skapar dessutom en öppen fri yta för gripdonet. Detta gör det möjligt för robotens gripdon att flytta sig till höger och till vänster om varje verktygsfäste, nå ända in i maskinen och även placera in detaljer bakifrån.
Bendmaster är en fast komponent i cellen. Med sitt gripdon kan den exakt positionera komponenter upp till 500 x 400 millimeter och en plåttjocklek upp till 8 millimeter. Den förbättrar produktiviteten med dess hastighet längs med åkbanan – 4 m/sek med acceleration upp till 15 m/s2 – och en extrem repeternoggrannhet.
LoadMasterBend med 4-axlar laddar nya detaljer samtidigt som plåtarna bockas. Ett multivacuum gripdon håller detaljen och med hjälp av viktsensorer genomför den sedan en dubbelplåtskontroll och separerar detaljerna. Sedan mäts de optiskt via en integrerad sensor och flyttas till Bendmaster i korrekt position, även om de inte är ordentligt staplade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062