23948sdkhjf

LVD med brett program

På Euroblech visade LVD (Intercut) en komplett serie plåtbearbetningsmaskiner: 35 och 50 tons kantpressar som kompletterade utbudet i det lägre segmentet.
Dessutom en ny stansautomat Strippit VX-1225 med automatisk materialhantering och energioptimerad för lägsta elförbrukning, en laserskärmaskin Sirius 3015 med ett tio pallars lagringstorn. Och så förstås det egna lättskötta styrsystemet Cadman.

Mycket uppmärksamhet fick företagets system för vinkelmätning under kantpressning, Easy-Form Laser. Det är nu standardutrustning i alla pressar i Easy-Form-serien och bygger på en beröringsfri mätning av laserljuslinjer som projiceras på det bockade materialets fram- och baksida. Sensorerna överför sina signaler var tjugonde millisekund till styrenheten, som beräknar den återstående nödvändiga rörelsen hos överbalken för att uppnå rätt vinkel, med kompensation för den återfjädring som finns hos alla plåtmaterial vid bockning.

Man påpekade särskilt att material som SSABs Weldox och Hardox hade mycket stor återfjädring, uppåt 30 grader, och att bockningsresultatet även påverkas av faktorer som hur valsriktningen ligger i plåten eller om den visar tjockleksvariationer. Men med en noggrann mätning och kunskap om processen kan man snabbt styra till önskat resultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11