23948sdkhjf

Pressar och bandmatning från Taiwan

Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal med två nya maskinleverantörer från Taiwan. Chin Fong som tillverkar ett brett program av mekaniska pressar samt Tomac som tillverkar bandmatningsutrustning.

De nya leverantörerna kommer att komplettera det befintliga programmet av pressar och bandmatning som man sedan länge representerar från Italienska Zani, Sangiacomo och Servopresse.

Chin Fong tillverkar alla typer av mekaniska och servodrivna pressar med presskrafter upp till 3 000 ton. Programmet omfattar C-pressar med enkel eller dubbla vevstakar samt en rad modeller av 4-pelarpressar. CF är en av världens största tillverkare av pressar men en årsvolym på över 2 800 pressar/år och ca 1 500 anställda i fem fabriker i Taiwan.

Styrkan hos CF är den stora tillverkningsvolymen av standard pressar samt låga tillverkningskostnader jämfört med t.ex. Italien. Pressarna kommer att utrustas med svenska styrsystem.

Tomac tillverkar bandmatningsutrustning, dels linjer med bandslinga och dels kompakta linjer med mätande matande riktverk för materialbredder upp till 1 600 mm och tjocklekar upp till 5 mm.

- Målet med denna komplettering är att bredda maskinprogrammet inom produktgruppen pressar och bandmatning, där vårt italienska pressprogram vänder sig främst till kunder som kräver kundanpassade pressar och vårt taiwanesiska program bättre kan tillgodose kunder som kan finna sin standard press och med det ett konkurrenskraftigt pris, säger Patrik Olson, Olsons Maskinservice,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109