23948sdkhjf

Prestigeuppdrag till CNC Plåt

Efter att ha levererat allt väggmaterial till Bella Center, Nordens största designhotell i Köpenhamn, ska CNC Plåt i Västervik leverera utsmyckningen, det vill säga fasadytskikt, till fotbollens nya nationalarena Swedbank Arena.
Fasadelementen är komplexa och består av flera mindre rutor i olika nivåer, materialet är natureloxerad aluminiumplåt. Varje ruta är perforerad, med hål som släppa igenom ljus från belysning som monteras på baksidan. Hela fasaden kan på detta vis bli ett gigantisk datorstyrd färgspel. Allt färdigtillverkas på fabrik och levereras i takt med att bygget fortskrider, vilket gör att kostnaden och tiden för färdigställande på byggplatsen minimeras.

Leveranserna till stadion i Solna är i full gång och totala ordervärdet är 25 Mkr. Peab är köparen av plåtjobbet som ska slutlevereras under detta år.

- Vårt arbete med att skapa en helhetsprocess från konstruktion till kompletta leveranser av komplexa plåtkonstruktioner har givit oss en särställning på marknaden, säger Johan Sjöblom marknadschef för CNC Plåt.

Företaget fokuserade under lågkonjunkturen på att investera i mjuka värden, både organisatoriskt och individuellt. Bland annat har första fasen i ett omfattande kompetensutvecklingsprogram för varje individ genomförts, där även kunder och leverantörer deltagit. Fas två har nu påbörjats där fokus ligger på ständiga förbättringar. Större steg där är att bygga ut verkstadsytan och utöka tomtytan för att skapa en bra logistiklösning för in- och utfrakt från företaget.

- Automatisering av produktionen görs för att skapa en bättre arbetsmiljö, skapa förutsättning för en jämn kvalitet och ge en kostnadseffektiv tillverkning.

Efter några års uppehåll har företaget också köpt in ett par nya plåtmaskiner. Det är två servoelektriska kantpressar från Finn Power.

Av Peter Bergqvist

Fakta

CNC Plåt

Företagets specialisering är inom tunnplåtsbearbetning. Man har cirka 40 anställda och omsätter cirka 60 mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062