23948sdkhjf

JLT Mobile Computers lanserar flexibla stryktåliga datorer

JLT Mobile Computers, som utvecklar stryktåliga datorlösningar för de tuffaste miljöerna, lanserar nu Flexible Fixed, ett helt nytt produktkoncept för monterade fordonsdatorer.
Konceptet kombinerar styrkorna hos en stryktålig fastmonterad fordonsdator med flexibiliteten hos en handhållen dator. De nya produkterna kommer att ha lika hög prestanda och ruggningsgrad som JLTs senaste stryktåliga datorer, för att klara de krav som ställs på datorer som används i olika fordonsmiljöer. Den första datorn i konceptet, jFlex, kommer i höst.



? Produktkonceptet Flexible Fixed är en nyckelstrategi för att möta kundernas behov. Det blir mer kostnadseffektivt för våra kunder med en dator utvecklad för fast montage i fordon, som klarar de tuffa miljöerna och därmed har längre livslängd, och som dessutom är lätt att plocka ur. Idag finns det ett stort behov av det inom branscher som transport, lager, logistik, entreprenad och räddningsfordon. Med Flexible Fixed förstärker vi JLTs position ytterligare inom de marknader där vi redan idag är starka, säger Christian Funk, produkt- och marknadschef på JLT Mobile Computers.

För ett år sedan inledde JLT en nära dialog med kunderna i både Europa och USA om hur de använder datorer i fordonsmiljö. JLT upptäckte en ökad användning av handhållna datorer. Ett stort problem var att de handhållna datorerna ofta gick sönder för att de inte hade tillräckligt hög ruggningsgrad. Vanligt förekommande problemområden med de handhållna datorerna var kombinationen av vibrationer och chocker, för höga eller låga temperaturer, vatten- och dammskador samt problem kopplade till strömförsörjningen. JLTs lösning blev att ta fram konceptet Flexible Fixed, monterade fordonsdatorer med hög ruggningsgrad, som dessutom lätt kan tas ut ur fordonet utan att några verktyg eller någon form av nedmontering krävs.

? Fördelarna med Flexible Fixed är många. Det blir lätt att flytta datorn mellan olika fordon och anställda kan ges personligt ansvar för en dator, vilket leder till att de tar bättre hand om den och att reparationskostnaderna minskar. Det går snabbt och enkelt att ta ut datorn ur fordonet över natten vilket minskar stöldrisken och är även ett sätt att skydda informationen i datorerna. Service och uppdateringar går mycket snabbare än i dagsläget. Kunden kan få en ersättningsdator som det bara tar ett par sekunder att byta ut, och slippa skruva, fixa och dona som idag. Dessutom finns flexibiliteten att använda datorn utanför fordonet, exempelvis när en polis ska skriva böter eller en lageranställd behöver gå in i ett plocklager där trucken inte får plats, säger Christian Funk, produkt- och marknadschef på JLT Mobile Computers.

JFlex kommer att ha samma höga ruggningsgrad som JLTs senaste stryktåliga datorer. Den byggs och testas för IP65. JFlex kommer att fungera i temperaturer från minus 30 grader till plus 55 grader och vara motståndskraftig för vibrationer som överstiger rekommenderade gränsvärden för lastbilar och lagertruckar. Den kommer att ha en Intel Atom 1,6 GHz-processor vilket medför en hög prestanda och stödjer olika typer av operativsystem som exempelvis Windows 7, Windows XP och Linux. JFlex kommer att finnas tillgänglig för försäljning från och med tredje kvartalet 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063