23948sdkhjf

Automatisk objektigenkänning i Gibbscam 2011

Fructus Data AB, som är Skandinavisk distributör av Gibbscam har nu släppt Gibbscam 2011. Den nya utgåvan omfattar ett stort antal förbättringar som både förenklar och snabbar upp CNC programmering.
För att optimera flödet genom cam-systemet, har nya taggningsfunktioner i kombination med objektigenkänning adderats. Med olika färgmodes kan användaren nu exempelvis importera färger från externt cad-system. Ett användningsområde för färgattribut är exempelvis hantering av toleranser.

Hålhanteraren har fått utökad funktionalitet både vad gäller selektering, organisering, objektigenkänning och bearbetning. Den omfattar nu också en Autoguide som tillåter användaren att lagra egna inställningar för senare återanvändning.

Nya egendefinierbara Borrcykler har adderats för att stödja specialborrar, stegborrar, djupborrning samt borrning i svåra material.

Ett stort antal förbättringar i 5-axliga modulen inkluderar ett flertal olika borrcykler, konvertering av verktygsbanor, nya utjämningsfunktioner och flera nya 5-axliga strategier. De nya borrfunktionerna förenklar borrning "ur centrum" på rotationsaxeln drastiskt, och erbjuder både vanlig borrning, spånbrytning samt egendefinierade borrcykler.

En ny operationsmodifierare tillåter konvertering av verktygsbanor från 2 och 3-axligt till 5-axligt, vilket möjliggör användning av kortare och mer stabila verktyg med hjälp av ny avancerad kollisionsberäkning. Funktionen bibehåller även associativitet mellan verktygsbana och modell vid eftermanipulering.

5-axlig flankfräsning kan nu definieras på flera olika sätt, med övre/undre kurva, med eller utan yta, och parallellt till kurva med verktygsaxelrotation.

Stöd för B-axel svarvning (med tiltande verktygsaxel)har adderats för svarvar med B-axel såsom Mazak Integrex, Okuma Multus och Doosan Puma MX. Denna funktion tillåter användaren att styra tiltvinkel vid varje position längs med en svarvprofil, för att dels utnyttja skäret bättre och dels för att undvika kollisioner vid exempelvis invändig svarvning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125