23948sdkhjf

Slipband med lång livslängd

Norton lanserar ett nytt sortiment slipband för metallslipning. De nya slipbanden, som har beteckningen Blue Force, uppges kunna ge upp till 60 % snabbare avverkning jämfört med konventionella band.
Slipmedlet som används på de nya slipbanden är av en helt ny typ. Det är ett nyutvecklat och patenterat Norzon-slipmedel (zirkon-aluminiumoxid) med mikrostruktur vilket gör att nya skarpa skäreggar friläggs kontinuerligt då slipkornets bryts ned under slipningen. Slipkornen har en avlång spetsig form och är placerade stående på slipbandets ryggmaterial vilket bidrar till lång livslängd och effektivare avverkning, enligt tillverkaren. Ryggmaterial är av kraftig polyester i YY-tjocklek vilket minskar risken för söndertrasning och ger slipbandet lång livslängd. Banden finns även i en variant med ett värmereducerande ytskikt (Supersize) vilket minskar risken för bränning av den slipade detaljen.

De nya slipbanden finns i kornstorlekarna 24 – 120 och är avsedda för slipning av i första hand rostfritt stål men fungerar även utmärkt på kolstål och aluminium. De är lämpade för såväl robotslipning som manuell slipning i backstandmaskiner av exempelvis gjutgods, turbinblad, tunnplåt och diverse stålkonstruktioner samt för slipning med hög avverkning, formning och ytbearbetning inom verkstadsindustri, järn- och stålverk, gjuterier och mekaniska verkstäder mm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063