23948sdkhjf

Edströms börjar sälja robot

Danska robottillverkaren Universal Robots har gjort upp med Edströms om att Jönköpingsföretaget ska börja sälja den danska 18 kilo tunga roboten.
Med sitt ”Teach-In” system är Universal Robots unika på marknaden. Man greppar roboten manuellt, visar den arbetsområdet och man har den därmed färdigprogrammerad för ett nytt uppdrag. Universal Robots är nydanade inom sitt område och har tagit stora marknadsandelar både i Europa, Asien och Afrika inom vitt skilda verksamhetsområden som metall-, plast-, medicin- och bilindustrin.

Matchvikt på 18 kilo

Ola Andersson, VD på Edströms, var aldrig tveksam till att utöka verksamheten och börja sälja Universal Robots.

– Vi har sökt efter en leverantör inom robottillverkning med produkter som inte ska vara så förbaskat komplicerade att lära sig. Vi ville ha användarvänlighet, tydlighet, flexibilitet och ett konkurrenskraftigt pris. Vi fick allt detta i vårt senaste nyförvärv.

- En produkt där medarbetaren endast behöver 20 minuters utbildning för att begripa grunderna, en matchvikt på endast 18 kilo, inga krav på avskärmning, grymt precisionsarbete och låg strömförbrukning välkomnar vi såklart till gänget. Dessutom arrangerar vi den 15 september ett robotseminarium hos oss på Edströms för de som är nyfikna, hälsar Ola Andersson.

På Blech Nordic / Tekniska Mässan den 4-7 oktober ska Edströms ha Universal Robots anslutna till både en Coastone kantpress och en Haas fleroperationsmaskin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078