23948sdkhjf

Mindre prototypmaskin och ESD-klassat byggmaterial

Stratasys har lanserat en mindre modell av sin prototypmaskin. Den kallas Fortus 250mc och bygger modeller med ABSplus materialet. För de större maskinerna släpps samtidigt ett byggmaterial som är ESD-klassat.
Den nya maskinen för att bygga prototyper från Stratasys har modellbeteckningen Fortus 250mc och bygger modeller med ABSplus materialet och det nya vattenlösliga stödmaterialet SR30. Fortus 250mc använder mekaniken från Dimensionfamiljen och tillsammans med Insight-programvaran blir denna utrustning ett avancerat paket för prototyptillverkaren.

FDM250mc bygger prototyper i ABS-plast och har byggvolymen 254 x 254 x 305 mm. Den är utrustad med Waterworks som ger ett bekvämt sätt att rensa bort stödstruktur samt gör det möjligt att bygga detaljer med rörliga delar i ett stycke. Maskinen levereras med den flexibla programvaran Insight som ger maximala möjligheter att optimera prototypframställningen.

Konstruktörer kan "skriva ut" fullt funktionella detaljer med några enkla knapptryckningar och tillverka sina egna prototyper direkt bredvid skrivbordet.

Tack var den högre upplösningen kan prototyperna funktionstestas med avseende på både utseende, passform och funktion.

Maskinen är både tyst och kompakt. Ingen speciell ventilation krävs och alla material som används är miljövänliga.
För de större maskinerna i Fortus-familjen har det kommit ett nytt ESD-klassat material. Det kan användas till Fortus 400mc och Fortus 900mc.

- Inom elektronikindustri och produktion ställs ofta krav på att allt material som används är skyddat mot skadliga elektrostatiska urladdningar. Nu finns det möjlighet att producera ESD-klassade modeller i Fortus 400mc och 900mc. ABS-ESD7 ger ett effektivt skydd för oönskade elektrostatiska urladdningar, säger Evald Ottosson, på Protech som säljer maskinerna i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064