23948sdkhjf

Smart gripdon med inbyggd webb-server

Schunk introducerar det första mekatroniska gripdonet i en ny generation. Vid sidan av Profibus DP, CAN och RS232 är nya WSG 50 även utrustat med ett Ethernet TCP/IP gränssnitt. Via en vanlig webbläsare kan gripdonet driftsättas och optimeras snabbt och enkelt utan någon speciell mjukvara.
Den integrerade “gripavkänningsfunktionen” och den höga positioneringsnoggrannheten gör det möjligt att optimera griprörelsen på ett nytt sätt. För användaren möjliggör de inbyggda funktionerna och inställningsmöjligheterna att det går att säkerställa gripdonets prestanda även i komplexa applikationer. Enkla inställnings-script är tillgängliga via det inbyggda minneskortet av SD-typ.
Som första gripdon har WSG 50 inbyggda sensor-gränssnitt i gripfingrarna som standard, en förutsättning för bl.a. kraftavkänning och direkt integration av viktiga parametrar i grip-processen. Detta möjliggör mycket hög känslighet och flexibilitet i applikationer där det ställs höga krav på grund av gripobjektets utformning, material eller egenskaper.
WSG 50 kan även utrustas med ett kraftavkänningsfinger, WSG-FMF, som exakt mäter de krafter som uppstår i gripögonblicket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062