23948sdkhjf

Gårö Plåtprodukter köper fiberlaser

Gårö Plåtprodukter i Gnosjö, köper nu en L5 fiberlaser från Salvagnini.
- Vi är mitt uppe i att lean-anpassa hela vårt företag. Att nu även utöka våra processer med laserskärning kommer stärka våra positioner och framför allt ge oss ännu mer möjligheter att ta hem fler arbeten till Gnosjö, säger VD Daniel Petersson, som tillsammans med flera på Gårö Plåtprodukter AB drivit projektet.
- Genom investering i en Salvagnini L5 fiberlaser med automatisk in- & utmatningsutrustning ökar vi vår produktionskapacitet och flexibilitet. Det ger oss även möjlighet att nå andra marknader som vi inte varit på hittills. Valet av Salvagnini är beroende på en total utvärdering av de möjligheter Salvagninis anläggning har, när det gäller flexibilitet, teknologi, expertis och totalekonomi.
L5 fiberlaser är den senaste i utvecklingen av Salvagninis fiberlasermaskiner. Det är en höghastighetslaser, med den nya patenterade ”kompass designen”, för maximal dynamik (upp till 5g). Den har en extremt låg energiförbrukning, vilket ger en låg energikostnad per detalj, samt även låg totalkostnad, då L5 har en väldigt låg underhållskostnad.
L5an är även utrustad med ett automatiskt in- & utmatningssystem där plåtmaterialet hämtas från ett hämtaläge med automatisk separering av plåtämnena. Därefter lämnas plåten på det automatiska växlingsbordet, där då cykeln automatisk startar. När plåten är färdigskuren, växlar bordet ut och utmatning av den skurna plåten sker automatiskt till staplad på pall, samtidigt som ny plåt automatiskt har laddats i maskin.
Genereringen av produktionskön sker automatiskt genom inmatning av en eller flera produktionslistor från kontoret, vilket innebär att all produktionsplanering sker direkt mot det aktuella behovet.
Anläggningen tas i drift i november.

Fakta
Gårö Plåtprodukter AB är ett legotillverkande företag som idag omsätter ca 150 miljoner kronor.
Det har 70 anställda och startades 1998.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094