23948sdkhjf

Breton visar nya muskler på EMO

Den italienska maskintillverkaren Breton visar två av sina modeller på EMO-mässan. De är dels en högautomatiserad multifunktions maskin dels en snabbmatande med hög bearbetningshastighet.
Den femaxliga höghastighetsmaskinen Ultrix 1000 RT HD är ett bearbetningscenter med hög automatiseringsgrad som kan utföra fräsning, svarvning och slipning på arbetsstycken upp till 1200 millimeter i diameter. Maskinen är utrustad med en kraftfull spindel på hela 75 kilowatt, 500 newtonmeter, 14 000 varv och med mjukvara för tillverkning av Klingenberg och Gleason koniska kugghjul. Svarven har hög automatisering för produktion av små- och mediumstora arbetsstycken. Den är lämplig för bearbetning i stål, aluminium, superlegeringar och kompositmaterial. Strukturen är en portalkonstruktion med rörlig brygga på fasta väggar. Femaxligheten uppnås genom de tre linjära axlarna samt ett roterande och tiltande bord. Ultrix finns i en 800 version med fyra axlar samt med de femaxliga versionerna 800 RT, 1000, 1000 RT och 1000 RT HD.

Bordsrotationen, C-axeln, kan rotera 100 varv i minuten vid fräsning och 1 000 varv i minuten vid svarvning. Den tiltande A-axeln kan nå 100 varv i minuten. De linjära axlarna har en max matning på 60 meter i minuten. Ultrix är en flerfunktionsmaskin för svarvning, fräsning, borrning och slipning av arbetsstycket i en och samma uppspänning. Den vertikala konfigurationen av detta bearbetningscenter passar väldigt bra för bearbetning av arbetsstycken där diametern är större än höjden.

Matrix 1000/2T Dynamix

Matrix 1000/2T Dynamix är avsedd för användning inom flyg- och bilsektorn, för verktyg och design. Den unika stabiliteten och dynamiken gör att maskinen kan användas för en mängd olika komponenter med hög bearbetningshastighet och ingrepp. Matrix 1000/2T Dynamix ger, tack vare den höga matningshastigheten på de linjära axlarna, 60 meter i minuten, det linjärmotordrivna huvudet med en maxmatning på 100 varv i minuten, samt kontinuerlig C-axelrotation, en ytkvalitet på komplexa detaljer med möjlighet till kontinuerlig femaxlig körning med hög dynamisk precision.

Det kontinuerligt linjärmotordrivna huvudet kan positioneras i valfri vinkel inom operationsområdet och kan tack vare kraftigt hydrauliska bromsar användas med spindlar upp till 40 kilowatt (51 newtonmeter eller 100 newtonmeter) med rotationshastighet upp till 28 000 varv i minuten.

De olika konfigurationerna av Matrix 1000/2T Dynamix (Z = 1 000, X = 2 200, Y = från 2 500 millimeter till 6 000 millimeter) gör att maskinen är perfekt för bearbetning av medium- och stora detaljer i stål, aluminium, block- och kompositmaterial. Den fulla inkapslingen av maskinen ökar säkerheten för operatören.

Maskinens kvalitet är ett resultat av den termosymetriska konstruktionen med värmestabiliseringssystem för kulmuttrarna, Z-axelns lagringar och axeldrivningarna. Temperaturerna för dessa hålls i nivå med temperaturen i övriga maskinen. Maskinerna finns att beskåda i Bretons monter B56 i Hall 13.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125