23948sdkhjf

Svivel för fältbuss framtagen

Schunk presenterar två nya svivelenyheter, varav en av de första anpassad för anslutning till fältbuss. Men även en modell för dynamiska laster visas för robotindustrin och dess användare.
Som en av världens första enheter i sitt slag erbjuder den pneumatiska/elektriska sviveln DDF-I möjlighet till fältbussanslutning. Den kan användas för att hantera mekatroniska gripmoduler, ventiler eller givare som är monterade ”nedströms”, det vill säga efter den roterande axeln. Upp till 26 elektriska signaler kan hanteras samtidigt med möjlighet till kontroll av 13 stycken ventiler. Luft och vakuum kan matas genom de integrerade genomföringarna. Effektiva och smarta lösningar kan skapas om DDF-I kombineras med verktygsväxlarhuvudet SWK-I. Då mikroventilerna redan är integrerade är det inte längre nödvändigt med externa ventilterminaler. Tryckluft behövs enbart för aktivering av drivkolven för varje arbetscykel och inte hela ledningssystemet fram till enheten.

Detta bidrar till en möjlig reducering av mängden tryckluft med upp till 90 procent jämfört med andra konventionella lösningar och reducerar även responstid och total cykeltid. Det centrerade genomgående hålet i DDF-I möjliggör genomföring av kablage, medialedningar, matning av detaljer eller användning av en kamera eller visionsystem. DDF-I erbjuder ändlös rotation och är utrustad med speciella tätningar för låg startfriktion samt bibehållet låg rörelsefriktion. Huset är tillverkat i en hårdanodiserad aluminiumlegering vilket gör enheten stark men med bibehållen låg vikt vilket är bra egenskaper för användning tillsammans med mindre och mer ekonomiska motorer och robotar. DDF-I finns i tre olika storlekar och kan monteras via gränssnitt enligt ISO-9409.

Den nya sviveln DDF 2 är speciellt anpassad för höga dynamiska laster och integrationen med moderna robotar. Krafter och moment tas nu upp av en axel tillverkad i stål istället för aluminium och speciella tätningar, vilket bidrar till låg startfriktion samt bibehållet låg rörelsefriktion. Därför kan mindre och mer ekonomiskt fördelaktiga drivenheter användas för att klara av precisa och optimala vridrörelser. DDF 2 erbjuds nu i tre varianter; pneumatisk genomföring, elektrisk genomföring eller kombinerad pneumatisk och elektrisk genomföring. Antalet genomföringar och signaler är högt, beroende av vilken modell som väljs har varje enhet två eller fyra pneumatiska genomföringar och fyra eller tio elektriska genomföringar och signaler, upp till 1 A/60 V. Som option kan ytterligare antal elektriska genomföringar erhållas.

DDF 2 i standardutförande håller skyddsklass IP65 samt har även funktionen ”air purge”, det vill säga enheten kan ges ett litet övertryck för att hålla föroreningar borta i miljöer där damm och annat kan orsaka skada. DDF 2 lämpar sig väl för användning inom montageapplikationer, vid polering, slipning eller skruvmontage. DDF 2 finns i åtta storlekar; 031, 040, 050, 063, 080, 100, 125, och 160. DDF 2 är helt utbytbar mot den tidigare generationen av DDF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047