23948sdkhjf

Lesjöfors fjädrar hos global jätte

Lesjöfors fjädrar används numera i belysningslösningar hos en av världens största klädkedjor genom beställning från Fagerhult.
Lesjöfors kontaktades i mitten av november 2012 av Fagerhult, som bland annat utvecklar och producerar belysning för butiksmiljöer. Nu var företaget på väg att ro iland en av sina största affärer någonsin med en av världens största klädhandelskoncerner, där bland annat en stor butikskedja för damkläder ingår. Förfrågan till Lesjöfors handlade om bladfjädrar till ljussättning i butikerna.

I nära samarbete mellan parterna, och under hård tidspress, designades bladfjädrarna för optimal funktion och produktion.

– Vi fick möjlighet att tillverka utfallsprover och förserier av samtliga bladfjädrar i projektet. Flera varianter av utfallsprover togs fram och vid flera tillfällen kunde vi ha fjädrar på plats hos kunden mindre än 48 timmar efter det att Lesjöfors och Fagerhult kommit överens om fjäderdesignen, säger Mikael Hägglund, teknisk säljare på Lesjöfors i Vällingby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063