23948sdkhjf

Luftverktyg med ökat vridmoment

Facom presenterar ett helt nytt sortiment av luftdrivna mutterdragare som utlovar låg vikt parat med slitstyrka och tålig hammarmekanism.
Mutterdragare har en mängd användningsområden inom många sektorer. Olika industrier har olika behov. De branscher som omfattas av Facom är bland annat fordon- och industriteknik, den marina industrin, bygg- och konstruktion, lastbils- och järnvägsindustrin för att nämna några. Facom har därför producerat en serie nya luftdrivna mutterdragare som kan fås i antingen aluminium, komposit eller titanium. Mutterdragarna är indelade i fyra kategorier, baserade på storlek: 3/8”, 1/2”, 3/4” och 1”. De nya mutterdragarna finns i flera olika specifikationer som kombinerar olika vikter, effekter och funktioner. Aluminiummodellen kombinerar låg vikt och slitstyrka och kan fås med variabel effektreglering, hållare med låsring, enhandsfattning (fram- och bakåtdrift) och fjäderlätt utlösare. Mutterdragaren med 3/8” har en enkel hammare, dubbel ’rocking-dog’ slagmekanism medan 1/2”-, 3/4”- och 1”-modellerna är utrustade med kraftigare dubbelhammare. Det unika, förstärkta gummigreppet på 1/2”-modellen ger den förbättrad komfort under kalla förhållanden. 1”-modellerna har dessutom ytterligare handtag för ökad rörlighet och en vinklad luftutport vilket håller luften borta från arbetsområdet.

Jämfört med aluminiummodellen har kompositmodellen många förbättringar vad gäller effekt och vikt. Motorn kan uppvisa ett betydligt ökat vridmoment och alla modellerna har slitstark dubbelhammarmekanism; variabla effektinställningar; hållare med låsring; fram- och bakåtdrift; fjäderbelastad utlösare och vridbart luftintag som är utformat för att förhindra att slangarna trasslas ihop under användning. Komposithuset med integrerat handtag är också slitstarkt, lätt och isolerat. Titaniummodellen är ledande när det gäller prestanda, vikt och slitstyrka. Den kraftiga dubbelhammarmekanismen är inhyst i ett mycket slitstarkt titaniumhus som gör dessa kompakta mutterdragare perfekta för intensiv daglig användning. Innovativa, lågförbrukande, ändå kraftfulla motorer används och de producerar upp till 2 115 Newtonmeter (3/4” modellen) och förenklar nästan alla slags jobb. Husen är framställda av slitstark och isolerande dubbelinsprutat kompositmaterial och har kemikalie- och syraavvisande gummihandtag. Mutterdragarna har bland annat följande funktioner: integrerade skyddskanter; en kompakt kort nos; vridbara luftintag; vinklade utloppsportar; hållare med låsring; enhandsfattning (fram- och bakåtdrift) med integrerade effektinställningar och fjäderlätt utlösare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079