23948sdkhjf

ABB köper franskt IT-företag

ABB har förvärvat det Toulousebaserade mjukvaruföretaget Newron System S.A. för att expandera sin marknadstäckning och erbjudanden för kanalpartners inom fastighetsautomation.
Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkor i avtalet. Newron System, vars årsomsättning är drygt 66 miljoner kronor, utvecklar mjukvara för fastighetsautomation och säljer via förstklassiga distributörer och installatörer. Mjukvaran möjliggör för anordningar såsom solskydd och belysning att kommunicera med varandra samt att kunna styras centralt. Förvärvet stödjer ABB:s strategi inom fastighetsautomation, vilken är att expandera sin marknadstäckning och erbjudanden för kanalpartners. mjukvara kompletterar ABB:s produktsortiment genom att tillföra automationslösningar till erbjudandet. Företaget kommer att ingå i ABB:s division Low Voltage Products (LP).

– Newron Systems premium mjukvarulösningar för fastighetsautomation kommer att vinna världsomfattande täckning genom ABB:s breda försäljningsnätverk, säger Hans-Georg Krabbe, chef för Wiring Accessories affärsenhet inom LP-divisionen.

– Vi köper state-of-art mjukvara och kunskap. Newron System kommer att utvidga vårt erbjudande till våra grossister och system-integratörspartners för automationslösningar inom fastigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125