23948sdkhjf

Lättare integrera olika linjer

Branschens respons på den forskning som Rockwell Automation har utfört indikerar att tiden för en ny utrustningsuppstart och integrering i automationsindustrin ofta är för lång.
Dessutom har enligt leverantören, de tillhörande kostnaderna ökat, vilket påverkar företagens ekonomi negativt. Med ständigt återkommande nya automationsprodukter som erbjuder högre prestanda har investeringarna i modern teknik blivit ganska självklara. Nya och modifierade serier behöver nå målproduktionsnivå och optimeringsfas snabbare, eftersom att vara först på marknaden med en ny produkt kan påverka marknadsandelen avsevärt. Även vinsten under hela produktens livslängd påverkas av en snabb lansering. Ett direkt resultat av en fördröjd introduktion är att intäkterna från en investeringsperiod minskar om produktionsmålen inte nås i tid, vilket i sin tur kan fördröja framtida investeringar.

Rockwell Automation marknadsför redan lösningar som kan hjälpa till med den fysiska integreringen av tekniken. Exempel på detta är vanliga nätverksprotokoll till exempel EtherNet/IP, enkla utvecklingsmiljöer som Logix och en sömlös integrering från fabriksgolvet till överordnade system.

Den nya Rapid-lösningen från Rockwell Automation använder sig av dessa olika lösningar för att komma fram till ett flexibelt resultat som integrerar olika tillverkningslinjer. Det gör att man från en och samma plats kan ställa in, kontrollera och analysera hela linjens prestanda. Denna metod sänker den totala kostnaden för utvecklingen och optimerar tillverkningsutrustningen. Samtidigt tillhandahåller den en plattform vilken utgör ett gränssnitt för produktionsutrustning och överordnande system på ett konsekvent sätt.

Kodning är inte komplicerat Om koden skrivs enligt Packml-riktlinjerna kommer det snabba gränssnittet att automatiskt mappa PLC-koden i lösningen. Efter att mappningen har genomförts, kan användare helt enkelt återgå till standardmallar och skapa en visuell lösning som är gemensam för alla maskinerna i systemet. Detta skapar en förtrogenhet för operatörerna och ökar deras flexibilitet att arbeta på flera platser.

Användare är inte begränsade till att använda koder som är förenliga med Packml. Man kan använda vilken kod som helst. Endast mappningen måste utföras manuellt. Standardmetoderna resulterar i minskad tid och kostnad under integreringen. De leder båda till samma resultat för ett gemensamt gränssnitt för utrustningen. Rapid erbjuder en enkel, konfigurerbar och integrerad kontroll av hela linjen samt är en lösning för linjens prestanda. Detta kommer användarna att kunna göra:

– Koordinera och kontrollera materialflödet genom en fristående tillverkningslinje.

– Hantera insamlingen av specifik utrustningsdata och tillhörande nätverkskommunikation.

– Rapportera utrustningens och linjenivåns nyckelprestanda (OEE, MTBF, MTTR, ETC).

– Hålla ett vakande öga på saker och ting

– Som övervakningssystem kommer systemet att:

– Tillhandahålla konfigurerbarhet för förreglingar uppströms/nerströms samt start- och stoppbeteenden.

– Hantera varje linjes konfiguration för en produkttyp eller på SKU-basis.

– Visa information för status och prestanda i realtid.

– Visa linjens KPI och analys av underliggande orsaker.

– Rapportera om orsaken till utrustningens stopptid och varaktighet samt frekvens.

– Beskriva orsakskoder som programmässigt skapas ur strukturen av händelsens meddelande.

– Adhoc-rapportering – Förmåga att skapa och organisera rapporter mot SKU, skift, arbetsordning, användare, etcetera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328