23948sdkhjf

Ny ägare för Abic Kemi

– Vi gjorde ett starkt resultat 2012 och ser att Abic har möjligheter att expandera verksamheten i Sverige, säger Nicklas Johnson, Abics vd.
Han uppger att i Lindberg & Lund gruppen får företaget de resurser som behövs för expansionen och räknar med att inom kort nyanställa produktspecialister inom kärnområdena.

Lindberg & Lund-gruppen är verksamma i Norge och Finland, och har flera produktområden som är desamma som Abic marknadsför. Företaget verkar främst inom fyra verksamhetsområden: komposit, formgivning och prototyper, sammanfogning och elektronik.

– Det finns redan sedan tidigare ett visst samarbete mellan företagen och Abic passar mycket väl in i Lindberg & Lund gruppen, säger Nicklas Johnson.

– Förvärvet av Abic gör Lindberg & Lund gruppen till en bred och stark partner till Skandinaviska plast- och kemiföretag, säger Steinar Lindberg. gruppens huvudägare.

Abics verksamhet fortsätter oförändrad med Nicklas Johnson som vd.

– Jag räknar med en god tillväxt i Sverige, och ser flera intressanta synergieffekter, säger Steinar Lindberg.

Lindberg & Lund gruppen består innan förvärvet av Abic av Lindberg & Lund AS i Norge och Lindberg & Lund OY AB Finland.

Lindberg & Lund AS grundades 1962 och distribuerar i dag smörjmedel, industriim, kompositmaterial, gjut- och laminerharts, släppmedel och material för ingjutning och isolering av elektriska komponenter.

Lindberg & Lund AS i Norge representerar ett antal stora internationella företag på norska marknaden. Företaget har 27 anställda och omsätter runt 13 miljoner Euro.

Lindberg & Lund OY AB, är gruppens finska företag. Verksamheten i Finland har haft en mycket stark utveckling sedan starten 2009 och har kontor och lager cirka två mil öster om Åbo.

Abic Kemi AB finns sedan 1978 med försäljningskontor och distributionslager i Norrköping och omsättningen uppgår till runt 3 miljoner Euro. Företaget lagerför epoxi- och polyuretanbaserade härdplaster och lim, silikoner, kol-, aramid- och glasfiberväv, vakuumlamineringsprodukter, släppmedel, honeycombmaterial.

Produkterna används för tillverkning av kompositkonstruktioner, verktyg och modeller, för gjutning, avgjutning, laminering, sammanfogning samt ingjutning och isolering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063