23948sdkhjf

Stororder för Siemens i Finspång

Siemens gasturbinverksamhet har fått en order från Yamal LNG i Ryssland på åtta gasturbiner av typen SGT-800. Detta är företagets största leverans för denna turbintyp till ett enskilt projekt.
Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) i Finspång ska leverera nyckelkomponenter för el och värme inom ramen för ett stort naturgasprojekt i Ryssland.

Ordern innefattar konstruktion, tillverkning, leverans, tester och installation samt driftsättning av åtta gasturbiner av typen SGT-800 plus generatorer och fyra ångpannor. Gasturbinerna ska användas i en naturgasanläggning som uppförs på Yamal-halvön i nordvästra Sibirien, norr om polcirkeln. Yamal LNG ingår i en större plan, godkänd av den ryska regeringen, för att utveckla produktionen av flytande naturgas på Yamal-halvön, och har utsetts som ett pilotprojekt. Anläggningens planerade kapacitet ligger på 16 miljoner ton flytande naturgas. Det finns enligt Petroleum Resources Management System, PRMS,uppskattningsvis 907 miljarder kubikmeter naturgas i det aktuella området.

Kraftverket där gasturbinerna ingår kommer att ha en total kapacitet på 376 megawatt.

– Kontraktet bekräftar marknadens förtroende för SGT-800 och är ett bevis på att vi kunde möta kundens krav på beprövad, pålitlig och effektiv teknologi som klarar tuffa miljöer med så låg miljöpåverkan som möjligt, säger Hans Holmström, vd SIT AB.

Kontraktet skrevs efter ett tätt samarbete mellan Siemens i Sverige, Tyskland och Ryssland.

Köpare är OAO Technopromexport (TPE). Slutkund är OJSC Yamal LNG, ett samriskföretag (joint venture) mellan ryska Novatek och franska Total.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.249