23948sdkhjf

Tvåringslager från Franke

Bengtssons Maskin i Arlöv lanserar av en helt ny typ av tunnsektionslager med endast två kullagerringar.
Företaget utökar sitt program från Franke GmbH med tunnsektionslagret LEG 8. Lagret kännetecknas enligt återförsäljaren bland annat av att det bara har två lagerringar, extremt små inbyggnadsmått samt en helt ny prisbild jämfört med konventionella tunnsektionslager.

Bengtssons Maskin, som ingår i börsnoterade Indutrade, har sedan 2002 marknadsfört lagersystem från den tyska tillverkaren på den svenska marknaden. Frankes lagersystem ger stor konstruktionsfrihet vid inbyggnad direkt i maskinkonstruktioner där lagrens inner- och ytterring blir en integrerad del av maskinsystemen. 50 procent lägre kostnad utlovas jämfört med konventionella tunnsektionslager.

Den trådlagerprincip som tunnsektionslagren bygger på innebär att de klarar att ta upp stora radiella och axiella krafter från alla riktningar. Lagren har låg vikt och möjlighet till kundanpassning med olika material i såväl ytter- som innerring, exempelvis aluminium och plast. Tunnsektionslagren används bland annat i avancerad medicinsk utrustning, i industrins automations- och robotsystem samt verktygssystem, i produktionslinjer inom livsmedelsindustrin, inom förpackningsbranschen, i testmiljöer inom flyg- och rymdindustrin samt i renrumsmiljöer inom elektronikindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141