23948sdkhjf

Lim speedar upp produktionen

Permabond lanserar två nya 2-kompontent polyuretanlim med olika härdningstider och hållfasthet vilket kortar tiden i fixtur.
Permabond PT326 och PT328 för limning, laminering, ingjutning och inkapsling av komponenter finns tillgängliga med olika härdningstider och alla produkter utlovas ha snabb hållfasthetsutveckling. Detta gör att produktionen kan skyndas på och reducera tiden som komponenterna måste sitta i en fixtur. De härdar så att de bildar starka fogar med tålighet mot kemikalier och förhöjda temperaturer. De kan sammanfogas med många olika material som plast, kompositer, trä, metall och keramik. Deras lågkrympande egenskaper och härdning vid rumstemperatur gör att de passar för ett brett urval av applikationer som ingjutning, elektronik, limma invändigt på fordon, möbler, utvändigt på byggnader, FRP, SMC och kompositpaneler för transportindustrin.

Polyuretanlimmet härdar till en klibbfri yta och kan också användas för täckande tillämpningar. Deras flexibilitet gör det lätt att limma olika ytor där olika termisk utvidgningar och krymp kan vara ett problem (till exempel mellan metall och glas – om en plötslig temperaturskillnad skulle uppstå, kan glaset spricka om styvt lim används). Eftersom PT326 och PT328 är 2-komponentsystem (bas och härdare), är de lämpliga för att limma och laminera områden där 1-komponent fukthärdande produkter inte är praktiska. För vidare information kontakta G A Lindberg ChemTech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062