23948sdkhjf

Slipmaterial från miljöanpassad skog

Slipmaterialtillverkaren Saint-Gobain Abrasives inför successivt FSC-certifierat papper i flexibla produkter med ryggmaterial av papper.
Flexibla slipprodukter kan ha olika typer av ryggmaterial som till exempel bomullsduk, papper, fibermaterial och polyesterduk. På ryggmaterialet limmas slipkornen fast och man får då en smidig och följsam slipprodukt. Exempel på flexibla slipprodukter är ark, band och rondeller. Som ett led i företagets miljöarbete införs nu FSC-certifierat papper i flexibla slipprodukter med pappersrygg.

Företagets fabriker i Conflans (Frankrike), Wesseling (Tyskland) och Kolo (Polen) är certifierade för tillverkning av FSC-produkter. För att garantera spårbarheten ska varje led i kedjan vara FSC-certifierat och Saint-Gobain Abrasives distributionscentral i Frankrike är redan FSC-certifierad och inom de närmaste månaderna kommer distributionscentralerna i England och Holland också att certifieras.

FSC (Forest Stewardship Council) är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC:s främsta verktyg är att utveckla regler och rekommendationer för ett ansvarsfullt bruk av skogen. Den som vill följa reglerna kan certifiera sitt skogsbruk. Systemet är frivilligt och globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08