23948sdkhjf

6.5 miljoner kronor till stipendier

Haas Automation Europa har inrättat en stipendiefond för utbildningar inom maskinbearbetning och tillverkning.
Stipendierna finns omedelbart tillgängliga i Europa, Kanada, USA och Sydafrika. Gene Haas, grundare och koncernchef för Haas Automation har genom Gene Haas Foundation donerat summan

– Vi sänker den ekonomiska belastningen på studenterna, säger Gene Haas, så att de har bättre möjligheter att fokusera på sina högre akademiska studier. Vårt mål är att hjälpa till att höja kvaliteten hos studenter som studerar tillverkning i utbildningsprogram över hela Europa. Detta är särskilt viktigt i en tid då många yngre förefaller förlora intresset för tillverkningsyrken.

Ansökningarna för stipendierna hanteras av SME-EF (Society of Manufacturing Engineers Education Foundation). Det går att ansöka online från och med 23 september 2013. SME-EF förväntar sig att godkänna 950 till 1 000 stipendier under innevarande år.

– Ansökningarna görs av skolan”, säger Bart A. Aslin som är chef för SME-EF, varefter medlen skickas direkt till skolan. En stipendiekommitté granskar ansökningarna från skolor allt eftersom de kommer in, för att säkerställa att kraven på berättigande uppfylls. Alla ansökningar som uppfyller kraven kommer att godkännas för ett stipendium så länge som medel finns tillgängliga.

– Vi arbetar vidare med att skingra myten att personer med universitetsexamen per automatik tjänar mer pengar än den som saknar en sådan examen. Vi understryker också vikten av att skapa utbildningsvägar som ger alla studenter chansen till ett bra jobb med en god lön, samtidigt som vi hjälper till att fylla de befintliga arbetskraftsbristerna inom tillverkning, säger Bart A. Aslin.

Med början från måndag 23 september 2013 kan skolor ladda ned ansökningsblanketten från smeef.org och skicka den via e-post till haas@sme.org .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078