23948sdkhjf

Gripdon i ny storlek

Det elektriska gripdonet WSG från Schunk med lång slaglängd finns nu i ännu en storlek.
2-fingers parallellgripdon i WSG-serien är utvecklade för grip- och hanteringslösningar och har lång slaglängd för att kunna hantera så många detaljer som möjligt. Gripdonet har inställbar gripkraft och utöver det finns en integrerad funktion för att känna av om gripobjektet är i läge – utan att använda speciella givare. Via inbyggda givarelement i gripfingrarna utlovas full kontroll over gripkraften utan kablage eller andra fästelement som inverkar på gripdonets arbetsområde. Om gripfingrar typ ABF WSG050-DV med taktila sensorer (tillval) används kan dessutom gripkrafterna mätas och kontrolleras momentant i griprörelsen vilket möjliggör att även kunna gripa flexibla eller ömtåliga gripobjekt.

WSG har en kinematik som bidrar till hög griphastighet (400mm/s) med precision. Eftersom gripdonet redan har en funktion för avkänning av gripobjektet behövs inga lägesgivare. Signalbehandling sker integrerat vilket skapar korta cykeltider för gripsystemet. Dessutom är WSG utrustat med ett speciellt energihanteringssystem ska göra att gripdonet alltid arbetar så energieffektivt som möjligt.

Utan extern programvara kan donet konfigureras och optimeras med hjälp av Ethernet TCP/IP och en helt vanlig webb-läsare. Samma funktion kan även användas för fjärrdiagnostik samt för att skicka E-post. Många kommandon är redan lagrade i gripdonet så det totala behovet av extra programmering är minimal. Om speciell konfiguration sker kan detta skript lagras på ett minneskort av SD-typ och enkelt överföras till andra gripdon som behöver samma funktioner, eller som backup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109