23948sdkhjf

Brandskyddar kabeln

Elektronikdistributören Elfa Distrelec har tagit in fyra nya produktgrupper från tillverkaren Hellermann Tyton i sitt sortiment, däribland ett säkert skydd av redan monterade kablar.
Alla artiklar finns i olika storlekar och utföranden i lager hos Elfa Distrelec. Skydd för monterade kablar kan användaren få med Helagaine Twist-In – en självslutande skyddsslang av polyestergarn

På den uppslitsade längssidan kan kablar och ledningar enkelt läggas in i slangen. För användningsområden med höga brandskyddskrav lämpar sig modellen Helagaine Twist-In FR, som består av en flamdämpande materialblandning. Twist-In FR är godkänd enligt NF F 16-101, CEN/TS 45545-2. Brännbarhetsklass FMVSS-302, självslocknande. Därmed lämpar sig skyddsslangen också för krävande användningsområden i rälsfordonsanläggningar, luftfart och skeppsbygge.



Inkapsling och skydd med PEC-ändhättor



Med de nya PEC-krymp ändhättor kan parallella kabelförbindelser, kabelsplitsar och kabeländar tillförlitligt och enkelt tätas. Genom det på fabriken ilagda smältlimmet blir ändhättan fukttät. Krympgraden 3:1 och olika diametrar ger möjlighet till ett brett användningsområde. PEC-ändhättorna, som ursprungligen utvecklades för isolering av kabelsplitsar, får idag också användning inom talrika områden, som inte härstammar från elektrotekniska områden. Numera kan krymp ändhättor också användas som skydd av linändar, små höljen eller rör mot yttre inverkan.



Lösningen vid stora diameterskillnader





Ovanliga geometrier och mycket stora diameterskillnader är specialområdet för 6:1 varmkrympslangen HA67. I synnerhet krävande uppgifter som till exempel inkapsling av kablar vid anslutning av en apparat kan enkelt bemästras genom den stora krympgraden 6:1. Den tjockväggiga slangen består av tvärbundet polyolefin och kan användas vid temperaturer från -55 °C till +110 °C. Smältlimmet, som smälter i värme, skyddar dessutom tillförlitligt mot fukt och annan miljöinverkan.



Det nya sättet för snabb kabelreparation



Kabelreparationsmanschetterna RMS, som smälter i värme ger möjlighet till snabb, hållbar och enkel reparation av skadade kabelmantlar. En gång pålagt på det skadade stället och tillslutet med en stålskena, tätar det särskilt högvärdiga varm-smältlimmet vattentät, när det har krympt och utjämnar dessutom ojämnheter i kabelmanteln. Därvid garanterar kabelreparationsmanschetterna för ett utmärkt korrosionsskydd med extrem nötnings-, UV- och väderleksbeständighet. De har ett stort användningsområde från 15 till 160 mm och finns i olika längder från 250 till 1 000 mm.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079