23948sdkhjf

IR-termometer från Distrelec

Den visuella IR-termometern VT02 från Fluke kompletterar Distrelecs sortiment. Den kombinerar arbetssättet med en termometer för punktvis mätning med en IR-värmebildkameras visuella funktioner.

Distrelec har kompletterat sin nya kategori värmebildkameror med en apparat för felsökning med IR-karta. Denna VT02 IR-termometer från Fluke utlovas mäta med hög noggrannhet, manövreras intuitivt och möjliggöra överbländning av värmebilder och visuella bilder till ett bra pris.



– Traditionella IR-termometer visar endast en genomsnittlig temperatur i ett område, säger Holger Janssen, som är fackrådgivare för mätteknik hos Distrelec.



– Med den pyroelektriska keramiksensorn på VT02 är det däremot möjligt att visa temperaturfördelningen som på en karta.



Upprepade raster- och manuella temperaturmätningar behöver därmed inte längre göras. VT02-termometerns överbländade bild markerar överskådlig heta och kalla punkter. Dessutom kan mätvärdena sparas och jämföras direkt med varandra - vilket gör en exakt lokalisering av eventuella problem snabbare och enklare.



Med det tillhörande programmet Smart View kan användare också sammanställa en professionell dokumentation. Med hjälp av programmet kan problem tydligt visualiseras eller utförda reparationer dokumenteras.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062