23948sdkhjf

Keramiska skär ökar produktiviteten

CC6190 är en ny keramisk skärsort för CoroMill 490 som möjliggör ökad produktivitet i gjutjärn och härdat stål genom att öppna för högre skärhastigheter.

Alla som sysslar med bearbetning av bildelar eller allmän verkstadsproduktion utlovas ha nytta av CoroMill 490 med CC6190 keramiska skär. Överlägsna prestanda och förbättrad precision i applikationer som till exempel fräsning av ventilhus, vevaxlar och växellådshus.



Det är Sandvik Coromant som står för både design och tillverkning av skärsorten som ska ge mellan två och tre gånger högre produktivitet än hårdmetallsorterna samtidigt som skärkonstruktionen med planfas ger enastående ytkvalitet. Den här skärsorten är avsedd för medelfin till lätt grovbearbetning av komponenter i grått gjutjärn, liksom detaljer i nodulärt gjutjärn och kompaktgrafitjärn.



Bättre skärlivslängd


Vid försök med finbearbetning av ett ventilhus tillverkat i SS0125-gjutjärn var kvalitetskravet bland annat en ytjämnhet på 1,0 Ra och en planhet på 0,03 mm. Med exakt samma skärdata blev skärlivslängden hos CoroMill 490 med CC6190-skär 40 % längre än hos ett jämförbart verktyg från en av våra konkurrenter. I ett annat test visade det sig att skärlivslängden var 20 % längre när ett arbetsstycke av grått gjutjärn finbearbetades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062