23948sdkhjf

Starta, stoppa och bekräfta

De nya kapacitiva beröringssensorerna från ifm electronic presenteras i ett kompakt M22 x 1.5 cylinderhus. Därför ska installationen i höljet med ett Ø 22,5 borrhål vara mycket enkel.

De nya beröringssensorerna kan användas för start- och stoppfunktioner på maskiner, som aktiveringsknapp och för att öppna och stänga dörrar. Dynamiska beröringssensorer känner av en mänsklig hand och undertrycker i stor utsträckning störningar såsom vatten, lager av is eller främmande föremål. Dock kommer en behandskad hand fortfarande att påverka dem. Statiska beröringssensorer känner av händer och objekt även genom glas så länge sensorytan är täckt, vilket ger skydd mot till exempel vandalism. Med principen spärrdrift är det möjligt att aktivera sensorn genom att trycka kortvarigt och att stänga av den genom att trycka en kort stund igen.


Sensorerna arbetar utan slitage och är underhållsfria. Höljet är resistent mot oljor samt stöt- och reptåligt. De har skyddsklass IP 69K och ett temperaturområde på -40 till 85 °C. LED signalerar att sensorn är aktiverad. De gröna lysdioderna kan styras var för sig och till exempel användas för att indikera status för maskiner och anläggningar. De nya beröringssensorerna är avsedda för ett brett användningsområde.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094