23948sdkhjf

En enda operation för skräddarsytt

Sandvik Coromant lanserar en Tailor Made 45 graders fasborr som gör det möjligt att tillverka fasade hål i en enda operation. Användaren kan välja mellan ett eller två fasskär.

Nyligen utökade Sandvik Coromant sitt Corodrill 870-sortiment med en ny geometri för pilothål. Den nya Tailor Made-tänsten ger kunderna möjlighet att ange sina egna specifika verktygsdimensioner utan att behöva betala extra för ett specialverktyg.



Den nya GP-pilothålsgeometrin för arbetsstycken i stål och gjutjärn är avsedd att bidra till en ännu säkrare borrningsprocess för långa hål, medan både -PM 4234 skäreggarna för stål och -KM 3234 för gjutjärn nu också är tillgängliga för hål med små diametrar.



Bättre centrering



GP-geometrin utlovas göra det möjligt för CoroDrill 870-användare att förbättra centreringen vid framställning av pilothål inför borrning med en längd på upp till 8xD. Utformningen med optimerad spetsvinkel och diametertolerans möjliggör en smidig och säker ingång i pilothålet för borret, med utmärkt funktion och hålkvalitet. GP-geometrierna finns i sorten GC4234 för både stål- (ISO P) och gjutjärnsapplikationer (ISO K) och de vanliga storlekarna lagerhålls. Sortimentet finns nu i diametrar från 10,00 till 26,65 mm för att tillgodose H9–H10-toleranserna.


Fasning i en operation


Lägre bearbetningskostnad eller verktygs- och skärkostnad per hål, är möjlig bland annat tack vare fördelar som lång verktygslivslängd och höga matningar. Dessutom underlättas spånavgången genom att spånkanalen har optimal form, storlek och stigvinkel, samtidigt som borret är enkelt att använda och spetsbytet är säkert. Det går faktiskt att byta spets medan verktyget sitter i maskinen och på så vis minska stilleståndstiden.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109