23948sdkhjf

Forserums vässar med lasercell

Forserums Verktygsindustri har utökat med en Prima Power servoelektrisk stans- lasercell, LPe8, som ger flexibilitet, snabbhet, noggrannhet och produktivitet. Maskinen installerades till semestern förra året.

Richard Fagerstrand förklarar;


– Nu kan vi laserskära själva i egen regi och sänka våra leveranstider ytterligare. Vi hoppas också att våra kunder ska bli uppmärksamma på vår nyinvestering och det försäljningsarbetet är nu igång. Vi har aldrig jobben i huset innan vi investerar i en ny maskin, det har vi aldrig haft.


– Här står vi idag med en toppmodern maskinpark, utökade produktionsytor till över 6 000 kvm och 25 högst motiverade medarbetare där vi samtliga arbetar enligt kvalitetssystem ISO 9001 och följer de miljömål som finns specificerade i ISO 14001, säger vd Torbjörn Andersson som tillsammans med Richard Fagerstrand leder verksamheten.


Den servoelektriska Prima Power LPe8 laserstansmaskinen integrerar stansning och laserskärning i en flexibel plåtbearbetningscell. Programmering sker genom inläsning av CAD-geometrier, automatisk verktygsutläggning och nesting. Denna metod ger en oerhörd flexibilitet och kombinerar fyra tempon i en maskin; stansning - laserskärning - formning - gängning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062