23948sdkhjf

Skena spänner stabilt och tätt

En ny spännskena har smala backar utan störande konturer och tillåter en extra tät montering av detaljer, samtidigt ökar åtkomligheten.

För att effektivt kunna använda 3, 4 eller 5-axliga maskiner är det viktigt att kunna spänna flera detaljer nära varandra. Schunk lanserar Kontec KSM2, en allround enhet för stationär uppspänning. Uppförandet när man spänner stora detaljer med hjälp av två stycken KSM2 skenor utlovas vara stabilt. Spännskenan är tillverkat i gjutjärn och med härdad och slipad serration får man precision och formstabilitet. Ett system baserat på kilspännelement ska garantera att detaljerna dras nedåt vid inspänning, oavsett hur stor detaljen är, och även vid stora bearbetningskrafter garanteras en säker inspänning. En insexnyckel är allt som behövs för att spänna in detaljer, montera och lossa spännelementen för att på enkelt sätt göra om till en annan riggning. Serrationen har också en lasermärkt linjal för att enkelt hitta rätt läge på backar. Utrustad med adapterplattor och standardiserade interface, kan KSM2 enkelt integreras i Schunks stora modulära system för stationär uppspänning av arbetsstycken. Om man kombinerar dessa skenor med Schunks nollpunktssystem Vero-S NSE plus 138 får man ett ytterst flexibelt system.



För bearbetning av runda detaljer kan detta multiskruvstycke utrustas med en manuell svarvchuck Rota-S plus 2.0. Kontec KSM2 finns tillgänglig i fyra eller 5 länder beroende på spännbredd 65 eller 90 millimeter, från 260 till 650 millimeter. Man kan uppnå spännkrafter på upp till 25kN och kan utrustas med en mängd olika backar för både grov- och finberabetning.



Industrial Automation 2014: nya ämnen med stor internationell närvaro



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062