23948sdkhjf

Piratskydd räddar företaget

Wibu Systems lovar att skydda programvaran enkelt och säkert för att förhindra piratkopior. Företaget som sedan 1989 fokuserat på Digital Rights Management, DRM-teknik visar upp hackerskydden på Hannovermässan 7-11 april.
Wibu-Systems är en av de tre största leverantörerna i DRM antipiratindustri med kunder som Sony, Kodak, Motorola och Siemens. Verksamheten är snabbväxande med en årlig takt på minst 20 procent.

– Även under lågkonjunkturer har vi bibehållit tillväxten genom att intensifiera vår forskning och utveckling och strategiska partnerskap, säger Elke Spiegelhalter.


Wibu-Systems var tidigt ute med nya tillverkningstekniker som miniatyrisering och chip-on-board eller de senaste krypteringsalgoritmerna. Företaget har även skapat system som gått vidare till att bli standard för andra företag. Företaget tar fram olika slags nycklar som låser IT-systemen mot intrång.


– Vi har ett antal internationella patent och samarbetar med tunga konsortier, kommittéer och forskningsinstitutioner som SIIA, USB Implementers Forum, Bitkom, VDE och FZI.


FZI står för Research Centrum för informationsteknik i Karlsruhe. Närheten till Karlsruhe Institute of Technology, KIT, som är en av Tysklands tre elituniversitet har gett företaget betydande fördelar.


– Vi har ett nära samarbete med universitet och många andra institutioner. Ledande företag som Autodesk, Apple, HP, IBM, Intel, Microsoft och Sun har inkluderat oss i deras utvecklarprogram, säger Elke Spiegelhalter.


På bilden Elke Spiegelhalter och Oliver Winzenreid från Wibu Systems.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094