23948sdkhjf

Liten laser underlättar märkning

En ny märklaser, som ryms i en skokartong med en programmerbar mjukvara och länk till den användarspecifika datamiljön förenklar ytterligare användandet av laser för märkning

Trumpfs nya diodpumpade vanadat laser utgör basen för en ny serie av märklasrar tillverkade av Triumpf. Formatet på Trumark 1110 utlovas vara praktiskt och kompakt. Strålkälla, kontrollenheter, intern fokus kontroll, och även skanner kan rymmas i något jämförbart med en skokartong,– och alltihop väger endast tio kilo. Detta förenklar integrationen med befintliga produktionslinjer och vid nya installationer.


Trumark 1110 utlovar bra strålkvalitet med mindre än 1,5 M² . Tack vare sin höga pulseffekt och repetitionsfrekvens klarar den mellanstora serier med hög tillförlitlighet. Med sin ”pulse-to-pulse” stabilitet ska resultatet bli perfekt och repeterbar märkning med pulsbredder på mindre än 25 nanosekunder. Lasern utlovas vara stabil och pålitlig upp till en temperatur på 40 grader. IP54 graderingen ska ge fullt skydd mot damm och vatten. Ur operatörssynpunkt är lasern utrustad med en intern kontroll av fokuspositionen. På så sätt är fokuspunkten i laserstrålen relaterad till arbetsstyckets höjd. Det innebär att operatören inte behöver ställa in Z-axel eller övriga axlar helt och hållet också. Den nya lasern passar med samma mjukvara som övriga Trumark enheter. Det tidstuderade Trutops Mark programmet är avsett att göra det enkelt för operatören att förbereda för att märka en detalj.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11