23948sdkhjf

Haas DT-1 får snabbare spindel

Inför 2014 har Haas Automation ökat spindelvarvtalet i borr-/gängmaskinen DT-1 från 12 000 till 15 000 varv/minut, därmed går det att köra högre avverkningshastigheter vid mindre verktyg och utföra maskinbearbetningen med högre hastighet.
DT-1 är en kompakt och snabb borr- och gängmaskin med fullständiga CNC-svarvfunktioner. Maskinen har ett väl tilltaget arbetsområde på 508 millimeter x 406 millimeter x 394 millimeter och ett arbetsbord på 660 millimeter x 381 millimeter med T-spår. Maskinen har samtidigt kompakta mått. Den kraftfulla spindeln med BT 30-kona ger nu varvtal upp till 15 000 varv/minut, gängvarvtal på upp till 5 000 varv/minut och upp till fyra gånger högre återgångshastighet. Spindeln är direktdriven från motorn för jämn och tyst gång och extremt hög värmestabilitet. En motor på 11,2 kW ger 62 Nm vridmoment vid svarvning och borrnin

DT-1 ger avverkningshastigheter upp till 30,5 m/minut vid höghastighetsfräsning, och maskinens sidomonterade verktygsväxlare (20+1) växlar verktyg snabbt och förkortar tiderna då ingen avverkning sker. Maximal matning på 61 m/min och hög acceleration förkortar arbetscykeltiderna och ökar produktion

För effektiv spånavgång har DT-1 dubbla branta spånavgångar i plåt. Dubbla utmatningsskruvar (tillval) matar ut spånorna baktill på maskinen, så att flera maskiner kan placeras nära varandra. Ett kylsystem på 170 liter är standard, med möjlighet att välja till programmerbart kylvätskemunstycke och kylvätskematning genom spindeln.


Borr-/gängmaskinen DT-1 byggs i USA av Haas, och företaget har globalt stöd från ett världstäckande nätverk av Haas-fabriksleverantörer (HFO–Haas Factory Outlets).



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078