23948sdkhjf

Stor indisk order till ABB

Kraft- och automationsföretaget har fått beställningar värda runt 368 miljoner svenska kronor från Power Grid Corporation of India Ltd. (Powergrid).

Det är Indiens nationella kraftbolag och order avser krafttransformatorer och shuntreaktorer till nya transformatorstationer för att stötta utbyggnaden av landets kraftnät för ultrahög spänning. Beställningarna bokades i fjärde kvartalet 2013 och första kvartalet 2014.


Indien investerar i sitt kraftnät för ultrahög spänning för att stärka kraftöverföringssystemet. ABB spelar en nyckelroll i denna utbyggnad genom att leverera nyckelfärdiga lösningar för transformatorstationer och en rad kraftprodukter såsom ställverk, reaktorer och transformatorer


Baserade på ABB:s beprövade teknik ska 14 stycken enfas 500 MVA autotransformatorer för 765 kilovolt (kV) installeras i nya transformatorstationer som är under uppförande i Kanpur och Varanasi.


Dessa stationer ska ta emot kraft från grannstaterna Jharkhand och Västbengalen och distribuera till staten Uttar Pradesch (UP) i norra Indien för att tillgodose den växande efterfrågan i regionen. UP är Indiens folkrikaste stat med mer än 200 miljoner invånare och också en av landets största, befolkningsmässigt jämförbar med Storbritannien.



ABB ska också leverera 26 stycken 80 Mvar och 10 stycken 110 MVA Mvar ultrahögspända enfas shuntreaktorer, för 765 kV, till fyra transformatorstationer, som byggs i södra och östra Indien.



Transformatorer är viktiga komponenter i elnät som möjliggör effektiv och säker omvandling av el mellan olika spänningssystem. ABB:s transformatorportfölj inkluderar krafttransformatorer för upp till 1 200 kilovolt (kV), torr- och oljeisolerade distributionstransformatorer, traktionstransformatorer, specialtransformatorer, samt tillhörande servicetjänster och komponenter.



Som ett av världens största kraftbolag äger och driver Powergrid mer än 100 000 kilometer kraftledningar samt 178 transformatorstationer. Bolaget spelar en viktig roll i utbyggnaden av Indiens kraftinfrastruktur genom att utveckla ett robust och integrerat nationellt elnät, som ett led i regeringens program för ”el till alla” i hela landet.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078