23948sdkhjf

Parker Hannifin utökar ATEX-klassat

De elektriska kulskruvscylindrarna i ETH-serien är avsedda för explosiv miljö.

Den nya ATEX-klassade ETH-cylindern kan användas för precisionsrörelser, positionering, inställning och aktivering i explosiva miljöer. I en ATEX-miljö kan det förekomma en blandning av luft och brandfarlig gas, ånga, vätska, små fibrer, dimma eller damm i koncentrationer som innebär explosionsrisk. I sådana miljöer är det viktigt att ATEX-certifierad utrustning används.


Dessa nya cylindrar är avsedda att användas inom olja, gas, petrokemi, läkemedel, fordon (lackering), biogas, gasturbintillverkning, tryck och destillering. Parker Hannifins R&D-team kommer att genomföra fullständig provning av cylindern baserat på applikationsdata (last, hastighet, driftcykel) från kunden. Förutom hantering, packning och industriautomation kommer de stora cylindrarna att öppna upp för möjligheter att ersätta vanliga hydraulapplikationer. ETH ATEX utlovas ha hög kraft och finns i de fyra storlekarna 032, 050, 080 och 100. Detta innebär krafter på upp till 56 000 N, kommer i slaglängder på upp till 2000 mm, med en repeterbarhet på ±0,03 mm och en acceleration på upp till 10 m/s².


Certifieringen avser utrustningsgrupp II, kategori 2 i atmosfär med explosiv gas. Tillsammans med servomotorerna i EX-serien, också de ATEX-certifierade, kan Parker Hannifin nu erbjuda ett komplett drivpaket för sådana applikationer.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078