23948sdkhjf

Smicut lanserar ännu mindre fräs

Smicut utökar programmet med gängfräsar ända ner till M0,5 gängor. Därmed har den tidigare minsta dimensionen M1, halverats.

M0,5 som premiärvisades på M.A.X ansluter till fräsfamiljen bestående av M1, M1.2, M1.4, M1,6 och M1.8. De små fräsarna är 3-skäriga men endast med en tand vilket innebär att man måste spiralinterpolera ett antal varv för att få rätt gänglängd.


– Tre längder finns för varje dimension så att det optimala verktyget alltid kan väljas, säger Timo Schmidt, vd.

Med full gänglängd, vilket innebär att gängan är färdig efter ett varv, finns från M2 och större. Standardverktyg finns ända upp till skärdiameter 25 mm och stigning 4 mm. Som special tillverkar SmiCut gängfräsar i solid hårdmetall upp till 40 mm och stigningar upp till 6 mm. Förutom gängfräsar för metriska gängor tillverkar och lagerhåller SmiCut verktyg för en mängd olika gängprofiler, som företaget tillverkar själva i Danmark. Huvudkontor och lager (webshopen har fler än 25 000 olika artiklar av skärande verktyg)finns i Ludvika. Företaget marknadsför även sedan 1998 japanska Kyoceras skärande verktyg och visade även dubbelsidiga frässkär med låga skärkrafter, liksom nya MRX, en enkelsidig radiefräs med mindre skär. På bilden familjeföretaget Smicut med från höger Timo med ny radiefräs i handen , sönerna Gideon och Jonathan med fru Joana.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063