23948sdkhjf

Kuka och Siemens samarbetar

Robottillverkarna har tagit fram en gemensam lösning som innebär enklare integration och större operatörsvänlighet, då robotar används för att betjäna bearbetningsmaskiner.

Programmeringen görs i den integrerade PLC i Sinumerik 840D, medan banplanering och rörelseexekvering sköts av KR C4, det vill säga robotstyrningen. Detta betyder i sin tur att man inte behöver vara robotexpert för att kunna programmera roboten, vilket underlättar för många slutkunder som allt oftare är experter på PLC.


Dagens krav på mycket flexibla och helautomatiska produktionslösningar kräver en fullständig integration av produkter i produktionsflödet och i automationsmiljön.


I synnerhet i applikationer där robotar och bearbetningsmaskiner arbetar tillsammans

– Det här är grunden till att Kuka och Siemens stärker sitt samarbete inom industriautomation och robotar, säger Jonas Glimdén. Syftet är att bättre kunna tillgodose industrins krav på avancerade automationslösningar inom lastning och bearbetning.


Med denna gemensamma utveckling kommer kunderna att få tillgång till nya produkter och lösningar som är optimalt samordnade under hela sin livscykel, från design och produktionssimulering, till konstruktion och produktion.


– Vi visar också vår Agilus smårobotserie som lanserades 2012 och som har blivit en succé, berättar Jonas Glimdén, vd på Kuka Nordic.


Att den är snabb, liten, smidig, och arbetar med extrem precision gör den till en mycket viktig robot i vårt sortiment.


Jonas Glimdén tycker också att det var ett lätt val att medverka på Elmia Automation i Jönköping.


– Vårt deltagande på mässan 2012 var mycket lyckat och vi ser fram emot lika många givande möten i år igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158